Ereksjons Piller Ingen reseptbelagte apotek
Norsk telefonnummer:
Internasjonal telefon:
Seksuell Mann
Best pris
Piller ED

De mest vanlige symptomer og tegn du vil oppleve inn i overgangsalderen

Har du merkbare endringer i din mensensyklus og blir lettere irritabel i det hetiske daliglivet? Da kan det være indikasjoner på at du er på vei inn i overgangsalderen. Her skal du få vite mer om hvilke endringer du kan forvente deg i kroppen og i tillegg forebygge andre plager som kan komme i denne livsfasen du er på vei inn i.

Vanlige symptomer på overgangsalder

Kroppen erfarer en dramatisk endring ved overgangsalderen. Derfor er det ikke uvanlig at man merker seg svingende humør. Hetetokter om natten er allmennkjent i tillegg til søvnproblematikk. Dette er som regel endringssymptomene i startfasen kombinert med at man overreagerer i sosiale situasjoner hvor man ellers greier å holde hodet kaldt. Men slapp av, dette er helt naturlige reaksjoner på de hormonelle forandringene i kroppen.

Kroppens tegn på overgangsalder

Kroppen kan gi deg klare tegn på at du har kommet i overgangsalderen. Det første de fleste opplever er uregelmessig menstruasjon som etterhvert uteblir helt.

Relatert Artikkel: Bestill Viagra reseptfritt online for kvinner uten sexlyst i Norge her!

I tillegg vil enkelte merke fasadeendringer som:

  • Brystene ved at de mister fasong
  • Håret blir mer uttynnet og huden blir mer tørr
  • Vektoppgang er også et vanlig tegn ved overgangsalderen

Kroppens reaksjon når menstruasjon er uteblitt i overgangsalder

Det er vesentlige omrokeringer som foregår i kroppen når mensen uteblir og du kommer i overgangsalderen. Når østrogennivåene raser, vil mange merke endringer på blæren. De fleste vil nok oppleve både lekkasje og høyere frekvens på toalettbesøk i løpet av dagen. Dette er normalt og som regel helt ufarlig så lenge man holder underlivet tørt og rengjør med intimsåpe for å forhindre urinveisinfeksjoner. Men faktorene du bør tenke over mest er hvordan både blodkar, hjerte og skjelettet påvirkes i de hormonelle forandringene.

Benstrukturen i kroppen blir mer svekket med lave østrogennivå. Derfor er det viktig å tenke på et høyere inntak av kalsium i dietten. Kvinner i overgangsalderen har også større sjanser for å utvikle leddsykdommen osteoporose.

Det er også en klar sammenheng mellom østrogen og kolesterolnivå i kroppen som kan føre til økt risiko for hjerte- og karsykdommer.

Tøft for enkelte å miste menstruasjon ved overgangsalder

Det kan være sårt å komme i overgangsalderen, spesielt for de som er ufrivillig barnløse. Derfor kan mange oppleve at de får en depresjon på grunn av barnløshet. Om du holder slike følselser innestengt, bør du søke profesjonell hjelp for å få pratet om fortvilelsen. I tillegg bør man også se på andre muligheter for å fylle tomrommet som adopsjon eller å bli et fosterhjem for trengende barn. Om du er åpent for tanken så fortvil ikke, det er mange barn der ute som har behov for omsorg.

Hvorfor kommer enkelte tidlig i overgangsalder?

Overgangsalderen starter i en gjennomsnittsalder på 45 år, og omkring 40 er heller ikke uvanlig. Men dessverre er det mange i dag som opplever alt for tidlig i tredve års alderen. Dette skyldes en defekt i eggstokkene som fører til at kvinner slutter å produsere eggceller.

Lidelsesårsaken kan være økt kroppsfokus blant yngre generasjonen der styrketrening og lavkarbo- dietter er i hovedfokus. Men husk at østrogen lagrer i dine fettceller i kroppen. Derfor er det viktig å ha en god balanse mellom trening og å ta vare på østrogennivået i kroppen om man planlegger å få barn.Min konto Min konto

Vi bruker informasjonskapsler på nettsiden for å gjøre opplevelsen bedre for deg. Når du fortsetter å bruke nettsiden, godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Har det