Ereksjons Piller Ingen reseptbelagte apotek
Norsk telefonnummer:
Internasjonal telefon:
Seksuell Mann
Best pris
Piller ED

Vanlige kjønnssykdommer i Norge, symptomer og hvordan du beskytter deg

Har du et overaktivt sexliv med ofte partnerskifte, er det viktig å vise omtanke for sexpartnerne du tar med hjem. Det er ikke bestandig markante tegn på kjønnssykdommer, derfor bør man regelmessig sjekke seg ved partnerskifte.

Beskytt deg mot seksuelt overførbare sykdommer

Kondomer hjelper for sykdombeskyttelse under sex, men det er i alle sex-utfoldelser at dette hjelper.

Oralsex er ofte oversett som seksuell omgang og sprer ofte kjønnssykdommer videre. Hos menn kan man bruke kondom, men gutter glemmer ofte å beskytte seg før de utfører oralsex på jenten. Her kan man benytte seg av en slikkelapp som du får kjøpt på kondomeriet. Dette sørger for at du også beskytter deg for munninfeksjon av Herpes og HPV.

Vanligste kjønnssykdommer i Norge

  • HPV - Dette er den vanligste formen av kjønnssykdom i Norge som rammer sju av ti i løpet av livet. Dette er et virus som gir deg kjønnsvorter og kondylomer. Der er mest kritisk om man får viruset i halsen som kan være kreftfremkallende. I de fleste tilfeller vil viruset og symptomene forsvinne med årenes forløp.
  • Klamydia - En vanlig bakterieinfeksjon som kan smittes via kjønnsorgan, munn og analt. Slike infeksjoner kan være uoppdagelige før den eventuelt blir overført til kjønnsorgan som kan gi mange plager. Sykdommen blir behandlet med antibiotika kur.
  • Herpes - Smittes gjennom både oral, anal og vaginal sex. Det er to typer HSV-1, som smitter via munnhulen til kjønnsorgan og HSV-2 som smitter ved samleie, hudkontakt og slimhinner. Det eksisterer ingen sykdomskur og kommer sporadisk tilbake med utbrudd av vonde åpne sår og væskefylte blemmer. Det finnes derimot medisiner som kan dempe utslagene.

Symptomer av kjønnssykdommer for kvinner

Herpes er sykdommen som er enklest å oppdage med sår og blemmer rundt kjønn, analt eller rundt munnen.

HPV derimot, er veldig vanskelig å oppdage da man ikke merker noe ubehag og ofte smittes intetanende videre til nye sexpartnere.

Du vil merke HPV på utslag av små hvite vorter som kan både være flat og opphøyde i fasong. Det er spesielt vanskelig å oppdage i munnhulen, og enkelte HPV virus er kreftfremkallende.

Relatert Artikkel: Bestill Viagra reseptfritt online for kvinner uten sexlyst i Norge her!

Har du ofte partnerskifte er det definitivt en fordel å ta vaksine for de mest kreftfremkallende HPV virusene.

Klamydia har også veldig få symptomer i begynnelsen, men over tid kan få alvorlige konsekvenser for jenter som bekkeninfeksjon, infertilitet og kroniske mageproblemer.

Du vil merke infeksjonen på utfloden. Denne vil få en tykkere konsistent, sjenerende lukt, endret farge og mengde. Svie eller ubehag ved samleie kan også være indikatorer på at du har fått klamydia, samt magesmerter og feber.

Tegn på kjønnssykdommer for menn

Herpessymptomer hos menn er de samme som kvinner. Her vil vortene kommer til syne på penishode om ditt kjønnsorgan er infisert. Både munn og analåpning kan også få sprekker, blemmer og sår som er infernalsk plagsomme. Det finnes som sagt ingen kur for denne sykdommen, men det eksisterer preparater som kan dempe utslagene over lengre tid om du plage hyppig med tilbakefall.

Menn kan se symptomer på klamydia ved uregelmessig utflod uten seksuell opphisselse, kløe eller svie i urinrøret eller endetarmen ved analsex. Klamydia kan smittes i stort sett alle kroppens åpninger.Min konto Min konto

Vi bruker informasjonskapsler på nettsiden for å gjøre opplevelsen bedre for deg. Når du fortsetter å bruke nettsiden, godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Har det